Ρωμανιάς «Οι δηλώσεις Κυρανάκη μου άφησαν πικρή γεύση»

Ακούστε εδώ το ηχητικό απόσπασμα


«Όσοι μιλάνε για ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής Ασφάλισης  πρέπει να καταλάβουν ότι σημαίνει κατάργηση»  δήλωσε μεταξύ άλλων ο εργατολόγος Γιώργος Ρωμανιάς μιλώντας στην εκπομπή ¨Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» με το Νίκο Σγουρό και τη Δέσποινα Κουτάντου.  Ο εργατολόγος αναφέρθηκε στις εξαγγελίες της κυβέρνησης σχετικά με τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό αλλά και στα τρέχοντα ζητήματα των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων

«Μου έμεινα με μία πικρή γεύση. Έμεινα με μία πικρή γεύση. Ο κύριος Κυρανάκης είπε κάτι το οποίο δεν έχει λεχθεί από το κόμμα του. Η διάκριση κοινωνικής και ιδιωτικής ασφάλισης είναι, εάν την ευθύνη της συγχρηματοδότησης και κυρίως της εγγυήσεις την έχει το κράτος. Όταν ακούω να λένε διάφοροι, ας είναι τέως υπουργοί, να λένε ότι θα ιδιωτικοποιηθεί η Κοινωνική Ασφάλιση δεν ξέρουν τι λένε.  Όσοι μιλάνε για ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής Ασφάλισης  πρέπει να καταλάβουν ότι σημαίνει κατάργηση.Η διάκριση που κάνει η Διεθνής σύμβαση εργασίας 102 η οποία είναι και το ιερό Ευαγγέλιο της κοινωνικής ασφάλισης όλο τον κόσμο, μας λέει καθαρά ότι το στοιχείο που διακρίνει την κοινωνική από την ιδιωτική είναι ότι μετέχει το κράτος ως συγχρηματοδότης και κυρίως ως εγγυητής»

Η μη καταβολή των συντάξεων στην ώρα τους είναι μια παλιά αμαρτία… όλες οι κυβερνήσεις όταν αναλαμβάνουν από τις πρώτες ανακοινώσεις τους είναι  ότι θα μεριμνήσουμε να εκδίδονται οι συντάξεις γρήγορα.  O Ασφαλισμένος κάνει την αίτηση του και μπορεί να περάσουν και τρία χρόνια για να πάρει σύνταξη του. Σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει η λεγόμενη προσωρινή η οποία βάσει του νόμου πρέπει μέσα σε 2 με 21/2 μήνες να δοθεί, αλλά σε ένα μεγάλο αριθμό δεν μπορούν να την υπολογίσουν διότι ο ασφαλισμένος μπορεί να μην  είχε ένα και μόνο ταμείο και υπάρχει θέμα να δουν αν έχει τις προϋποθέσεις. Επομένως έχουμε πρόβλημα και για αυτούς που παίρνουν την προσωρινή. Το πώς θα ζήσει ο άλλος τα τρία χρόνια της αναμονής δεν αναρωτήθηκε κανείς ή κι αν αναρωτήθηκε λύση δεν έδωσε κανείς.Έτυχα ο ίδιος σε μία περίπτωση στη Φιλανδία που η σύνταξη εκδίδεται αυθημερόν.

Τώρα ακούμε από την καινούργια κυβέρνηση ότι θα μεριμνήσει να εκδοθούν οι συντάξεις. Μακάρι να το δούμε, εγώ βέβαια κρατώ επιφυλάξεις όχι για κανένα άλλο λόγο διότι το πρόβλημα είναι ότι  δεν υπάρχουν τα στοιχεία. Ο Ατλας και το ΙΚΑ που κάνουν τις μετρήσεις, έχουνε ξεκινήσει από το 1992 από το 2002 και πέρα. Τα χρόνια πριν δεν υπάρχουν πουθενά. Επομένως πρέπει να ψάξει στο ταμείο να βρει τα προηγούμενα χρόνια. Αν το ταμείο δεν βρει τα χρόνια σύνταξη μπορεί να εκδοθεί.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com